16 DECEMBER 2023 – 31 MAART 2024 – ENSOR & FRIENDS

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Sidney Edoard Ensor overleed. Het Ensorjaar, dat in december 2023 in Oostende van start gaat, brengt hulde aan de Belgische grootmeester, vernieuwer, inspirator en complexe persoonlijkheid. De glorieperiode van weleer wordt weer tot leven gewekt, met de rasechte Oostendenaar als gids en uithangbord. Een heel jaar lang staat er heel wat te gebeuren: Kurt Van Eeghem lanceert een nieuw boek over de periode, er staan fijne muziekmomenten gepland in de Ensorkerk en Casco Phil wordt voor heel eventjes het fameuze Kursaalorkest onder professionele begeleiding van Benjamin Haemhouts. In drie concerten zoomen we in op evenveel aspecten van deze wonderjaren:

– ZATERDAG 16/12/2023 – 20u – Ensor and friends – KURSAAL OOSTENDE – Alexandra Cooreman (viool)
– ZONDAG 21/0/2024 – 17u – Caruso and friends – KURSAAL OOSTENDE – Thomas Blondelle (tenor)
– ZONDAG 31/03/2024 – 17u – Elgar and friends – KURSAAL OOSTENDE – Stéphanie Huang (cello)

Er staan drie concerten op het programma, met een divers repertoire. Zowel het werk ‘La Gamme d’Amour’ van Ensor zelf zal uitgevoerd worden, alsook werken van andere componisten die inspiratie vonden in zijn schilderwerken.