“Mijn doel is om nieuwe concepten te creëren die de combinatie van muziek, theater, dans, elektronica en poëzie verkennen, en die voorstellingen omzetten in allesomvattende en schitterende ervaringen.”

 

Biografie

Benjamin Haemhouts (geboren in Mechelen, België in 1972) begon zijn professionele carrière als trombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Bamberg Symphoniker. In deze periode dirigeerde hij verschillende jeugdorkesten en werkte hij als assistent-dirigent van zijn leraar, Alexander Polyanichko.

Als gastdirigent dirigeerde hij het Belgisch Nationaal Orkest (België), het Argovia Philharmonic (Zwitserland), Brussels Philharmonic (België), Bamberger Symphoniker (Duitsland), Guanajuato Symphony Orchestra en het Orquesta de Cámara de Bellas Artes (Mexico).

Het komende seizoen zal hij debuut maken bij de Philharmonie Zuidnederland (Nederland) en het Operaballet Vlaanderen (België).

In 2008 werd hij Artistiek Directeur van het Belgische orkest CASCO Phil, dat zich toelegt op vernieuwende programma’s. De nadruk ligt op de combinatie van hedendaagse muziek, klassieke muziek en zijn eigen composities, maar ook vele nieuwe werken die voor Casco Phil geschreven worden.

Hij werkt gepassioneerd mee aan projecten voor sociaal achtergestelde kinderen en staat bekend als keynote speaker in workshops met orkest voor bedrijven en hun managementteams, wat hem een pionier maakt in alternatieve culturele financiering in België.

Sinds 2019 is hij ook Artistiek Directeur van het Antwerp Springfestival, waarvoor hij grensverleggende klassieke artiesten, ensembles, dansgezelschappen en orkesten uitnodigt, alsook belangrijke spelers uit de Belgische pop- en rockscene. Daarbij wil hij de vele verschillende gezichten van de havenstad Antwerpen in de verf zetten.

Op artistiek vlak heeft de hedendaagse dans de laatste jaren een meer prominente rol gespeeld in zijn werk als dirigent en creatieve geest. Hij dirigeerde choreografieën van Martha Graham en Maurice Béjart en werkte daarnaast samen met Sidi Larbi Cherkaoui, Sharon Fridman, Daniel Proietto en Althea Nuñez. Voor die laatste liet hij de nieuwe choreografie ‘Close, Closer…’ maken.

Benjamin Haemhouts is een veelzijdige artistieke persoonlijkheid. Hij werkt op verschillende niveaus samen met andere opera- en dansgezelschappen, orkesten en ensembles. Als artistiek directeur van CASCO Phil zet hij eigen projecten op poten.

Contacteer me

Indien u vragen hebt, aarzel niet contact met mij op te nemen.