19 – 21 MEI 2022 – BEETHOVEN IX

Beethoven werd 251 jaar geleden geboren en zijn werk resoneert nog altijd bij hedendaagse componisten. We beginnen deze avond met een frisse dronk: Frederik Neyrinck stelt een nieuw koorwerk voor, met tekst uit het eerste artikel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de revolutionaire idealen waar Beethoven hartstochtelijk in geloofde. Daarna is het tijd voor de negende, want Beethovens laatste symfonie is zo monumentaal dat het telwoord genoeg zegt. Deze Ode aan de Vreugde is bijna tweehonderd jaar oud en bijzonder geschikt voor langdurige rijping.

Artikel 1, wereldcreatie – Frederik Neyrinck
Symfonie no. 9 in D Minor, Opus 125 – Ludwig van Beethoven

Kaunas State Choir: koor
Eleanor Lyons: sopraan
Katrin Wundsam: mezzosopraan
Daniel Norman: tenor
Sander Klemens: bariton
Benjamin Haemhouts: dirigent
Casco Phil: orkest

19/05/2022: Mechelen, Sint-Romboutskathedraal – 20.00u

Tickets

20/05/2022: Antwerpen, Handelsbeurs – 20.00u

Tickets

21/05/2022: Rotterdam, De Doelen – 20.00u

Tickets