31 MAART 2024 – ELGAR & FRIENDS – ENSOR 2024


In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Sidney Edoard Ensor overleed. Het Ensorjaar, dat in december 2023 in Oostende van start ging, is een eerbetoon aan de Belgische grootmeester, vernieuwer en inspirator. Een jaar lang herleven we de gloriedagen van weleer, met de rasechte Oostendse kunstenaar als gids en wegwijzer.

Het laatste concert wijden we aan de toondichters die hun eigen werken in het Kursaal kwamen dirigeren. Edward Elgar was, mede dankzij de Britse high society die in grote getale in Oostende vertoefde, een fenomeen in de badstad. We combineren zijn Celloconcerto met muziek van Camille Saint-Saëns (die er twee keer stond) en tal van andere werken die verwijzen naar deze roemrijke periode.

Programma:
Charles Gounod – De koningin van Sheba: mars en cortege
Edward Elgar – Celloconcert (solo cello Stéphanie Huang)
Camille Saint-Saens- Symphonie Nr. 2
Emanuelle Chabrier – Espana

Bezetting:

Orkest: Casco Phil
Soliste: Stéphanie Huang
Dirigent: Benjamin Haemhouts