21 APRIL 2024 – BEETHOVEN CONNOTATIONS – ANTWERP SPRING FESTIVAL

Op het Antwerp Spring Festival brengen we die intergenerationele dialoog op de planken. Met enerzijds natuurlijk muziek van Beethoven zelf: de ouverture uit de toneelmuziek voor Egmont en de Vijfde Symfonie met zijn iconische openingsnoten. Die werken combineren we met muziek van componisten uit eigen land. Toondichters als Luc Van Hove en de betreurde Wim Henderickx die met admiratie naar Ludwig van keken, en vervolgens op een volstrekt eigen manier met zijn symfonische toontaal aan de slag gingen.

Programma:
Ludwig van Beethoven – Ouverture tot Egmont, Op. 84
Wim Henderickx– Only Darkness and Shadows, op poëzie van Triin Soomets
Arvo Pärt – Orient & Occident
Luc Van Hove – Diabelli Veränderung, Op. 43
Ludwig van Beethoven – Symfonie nr. 5 in Es mineur, Op. 67

Bezetting:

Solist: Kadi Jürgens
Orkest: Casco Phil
Dirigent:
Benjamin Haemhouts