22 OKTOBER 2023 – 11u – INKEER

Muziek die stilte kan creëren. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar toch is dat precies het doel van deze INKEER-concerten. In onze hedendaagse maatschappij hebben we allemaal wel eens de behoefte om af en toe even stil te staan, in onszelf te keren en op zoek te gaan naar een moment van verstilling.

Voor het eerste concert van dit project, nodigen we trompettist Jeroen Berwaerts uit. Naast een glansrijke carrière als solist, was hij jarenlang lid van het orkest van de Norddeutsche Rundfunk. Berwaerts beschouwt yoga en ademhalingsoefeningen als een essentieel onderdeel van zijn uitvoerende leven. Als onderdeel van (en tijdens) het concert zal een meditatiesessie worden geleid door Sandra Dehertogh.

Op het ontspannende en transcendente programma:
– B. Haemhouts – Meditation II
– A. Dvořák – Serenade voor strijkers in E majeur, deel I
– P. Locatelli – Concerto grosso in F Minor, Op. 1: II Grave
– A. Marcello – trompetconcerto in D mineur voor trompet en strijkers
– P. Glass – Opening
– H. van Bingen – De Sancta Maria
– O. di Lasso (arr. B. Haemhouts) – La Nuit Froide et Sombre
– B. Haemhouts – Chapel Sunrise
– A. Copland – Quiet City

ZONDAG 22/10/2023 – 11u – THE CHAPEL , OMGANGSTRAAT 1, MARIEKERKE

Meer informatie