10-17 DECEMBER 2022 – WINTER MORNING WALKS

Ze zijn van een oprechte puurheid, de honderd gedichten die Pulitzerprijswinnaar Ted Kooser op zijn ochtendwandelingen neerpende, terwijl hij in behandeling was voor hoofd-halskanker. Ze zijn van een kristallijne schoonheid, de liederen die componiste Maria Schneider op Koosers teksten componeerde voor strijkorkest, jazztrio en sopraanstem. Het fenomenale samenspel van poëzie en muziek maakt Winter Morning Walks tot een buitengewone liedcyclus die meer dan terecht drie Grammy-awards won en die ook een buitengewoon concertformat verdient.

Het was de veelzijdige sopraan Annelies Van Gramberen die het idee opperde om het publiek niet alleen van muziek te laten genieten, maar hen ook mee te nemen voor hun eigen winterse wandeling bij het krieken van de dag. De rustgevende tocht door de kille natuurpracht sluiten we af met een uitvoering van de gelauwerde liedcyclus, en dat voor de eerste keer ooit in België.

Annelies Van Gramberen: sopraan
Benjamin Haemhouts: dirigent
Casco Phil: orkest

10/12/2022: Bonheiden – 8.00u

17/12/2022: Kerk, Muizen – 8.00u