24 APRIL 2022 – TROPENLIEFDE

In het tropenbos en de savanne van Suriname weerklinken meeslepende melodieën, trillende aria’s en koren. Tropenliefde brengt het verhaal van Erato en Viridis, hun ouders Kyryi en Faunus en de stammen waartoe ze behoren, de Wajana’s en de Akoerio’s. Vic De Wachter vertelt over de beproefde liefde die culturen en conflicten wil overstijgen. De solisten zijn sopraan Tineke Van Ingelgem, bariton Kris Belligh, mezzosopraan Esther Kuiper en tenor Yves Saelens. De opera werd geschreven door Raf Vandermeulen op een libretto van Hugo Van Geet en werd geregisseerd door Tom Goossens.

Samen met het projectkoor van Cantoribus VZW.

Raf Vandermeulen: componist
Benjamin Haemhouts: dirigent
Casco Phil: orkest
Hugo Van Geet: libretto en promotor
Tom Goossens: regie
Vic De Wachter: verteller
Tineke Van Ingelgem (Erato): sopraan en regie
Kris Belligh (Viridis): bariton
Yves Saelens (Faunus): tenor
Esther Kuiper (Kyryi): mezzosopraan
Vocaal Ensemble: koor

24/04/2022: Antwerpen, Koningin Elisabethzaal – 16.00u

Tickets