7 NOVEMBER 2021 – 150 JAAR CAMILLE HUYSMANS

 © Eric Koch

Een van de kleurrijkste en meest grensverleggende figuren uit onze Belgische geschiedenis, met internationale allure. Camille Huysmans werd 150 jaar geleden geboren. Hoog tijd voor een huldeconcert. Het programma verwijst naar zijn professionele en persoonlijke leven. Als burgemeester van Antwerpen huldigde hij een monument in ter ere van Peter Benoit. Als gepassioneerde muziekliefhebber en amateurmuzikant hield hij van de Vlaamse Dansen van Jan Blockx. Als literator en geëngageerd politicus was hij gefascineerd door Van den vos Reynaerde. Hans Vercauteren componeerde speciaal voor deze gelegenheid de Reinaert fantasie. En tot slot: “Brahms vier mag je niet missen, het is muziek over een andere, betere wereld.”

(Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid)

Symphony nr.4 – J. Brahms
Rubenscantate (fragmenten) – P. Benoit
Reinaardfantasie (creatie) – H. Vercauteren
Vlaamse dansen – J. Blockx

Hanne Roos: sopraan
Kurt Van Eeghem: gastheer
Benjamin Haemhouts: dirigent
Casco Phil: orkest

07/11/2021: Antwerp, deSingel – 15.00u

Tickets