Innovatie

Kunst is de spiegel van de maatschappij, wordt vaak gezegd. Hoewel de wereld veel is veranderd, is ze nooit zo snel veranderd als de afgelopen 25 jaar. Verrassend genoeg lijken orkesten zich in grote mate te gedragen alsof die veranderingen geen invloed op hen hebben. Soms lijkt het echter alsof de wereld van de Klassieke Muziek heeft stilgestaan, met een gebrek aan innovatieve programma’s en heel weinig hedendaagse muziek. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe manieren en concepten om muziek via allerlei projecten dichter bij de mensen te brengen:

 

Muziek naar het bedrijfsniveau brengen

Ik maak muziek, maar ben daarnaast ook ondernemer met een brede achtergrond in de muziekuitgeverij door een lange relatie met Hal Leonard, ’s werelds grootste bladmuziekuitgeverij. De combinatie van muziek en ondernemerschap is voor mij heel fascinerend omdat die twee werelden zo ver uit elkaar liggen, maar toch sterk verbonden zijn met elkaar.

 

Het Symfonisch leiderschapsproject

Bedrijfsleiders nemen plaats in het orkest, omringd door muzikanten, en zien zo de gelijkenissen tussen het leiden van een bedrijf en het leiden van een orkest als dirigent. Onderwerpen als ‘non-verbale communicatie’, ‘teamgeest’, ‘engagement’ en ‘authentiek gedrag’ worden tenslotte akoestisch weergegeven.

De workshop ‘het symfonisch leiderschapsproject’ is een echte eye-opener voor enkele van de beste en meest succesvolle Senior Managers.

Muziek brengen voor kinderen

Slechts 30 % van onze kinderen onder de 5 jaar maakt op onze scholen kennis met klassieke muziek. Dat betekent dat 70% achterblijft. De overheid financiert heel wat organisaties en orkesten, maar vergeet vaak de bodem van de culturele keten te voeden: onze kinderen.

 

Een beetje Beethoven & Café Classique

Met ‘Een beetje Beethoven’ en ‘Café Classique’ bezoek ik de scholen, praat over instrumenten en neem ik vijf of meer muzikanten mee. Een speelse en interessante manier om jonge kinderen iets te leren over klassieke muziek en het bespelen van instrumenten.

Contacteer me

Indien u vragen hebt, aarzel niet contact met mij op te nemen.